Sunday, March 2, 2008

Otseetris karupesa pealiku vormistamiselt

... käis tulevase presidendi proua kolm sammu mehest tagapool... nagu idamaade (mongoolia, hiina) muistne viisakus nõudvat - naine ei astu iialgi mehest eespool, vaid vähemalt kaks sammu taga. Küsimus, kuhu paigutada Venemaa, kas Euroopasse või mujale saab sellest pisikesest, kuid äärmiselt igapäevasest detailist oma vastuse. Samuti näitab see suletud ühiskonnale omast suhtumist. Maa, kus naiste roll tuleb 2 sammu meeste järel, kaldub miskipärast agressiivsusse. Kolhoositari ja töölisnaise väärtustamine on minevik. Vene naine on varjuke, kes demonstreerib eelkõige mehe rahakotti ja positsiooni.


Kusjuures, üks käpiknukk-kandidaatidest demonstreeris prouat, kes oma rõivastuses peegeldas äärmise kirkuse ja selgusega mongoli-tatari ikke kultuuripanust vene naiste rõivastusse, soengusse ja meiki. Vihje seegi.

Samas, Medvedjevi juhtum on minu teada vist kaasajas üks esimesi, kus eelmine riigipea määrab oma juristi riiki valitsema. Karjäärimõõtme avardumine.

Samal ajal selle eelmise riigipea suurima ja ristilöödud vaenlase juristist parem käsi sureb peagi tõelise märtrina ja igavesti noorelt õudustesse, millest ei suuda rääkida ega kirjutada keegi. Vähk, aids ja hepatiit... MIDA võim selle inimesega teha lasi!

Eriti kujundlik on tundmatu juristi mälestuseks püsitatud Medvedjevist hauasammas Vladi Miri poolt.

No comments: